Gripi

Si çdo stine dimri, jemi duke kaluar nje periudhe perhapje gripi qe na ka lene shume prej nesh ne shtepi mbeshtjelle me batanijen e ngrohte. Edhe pse ne shumicen e rasteve, nuk jane verejtur komplikacione te renda, komplikimet mund te ndodhin tek personat e predispozuar me semundje frymemarrje.

Tek personat e predispozuar me semundje frymemarrje, influencca mund te zhvillohet ne infeksione frymemarrje akute ne pjesen e siperme dhe te poshtme te aparatit te frymemarrjes. Kjo eshte arsyeja se pse ekspertet keshillojne viziten tek mjeku sapo kapen simptomat e para.

Lajmi i mire eshte qe shume nga ne jane me fat qe e evitojne gripin, fale imunitetit te ndertuar kunder viruseve. Megjithate, eshte e rendesishme qe te ndiqen disa hapa te thjeshta per te parandaluar gripin dhe te jemi te shendetshem.

Me poshte mund te lexoni disa nga keshillat e provuara dhe te testuara per periudhen e gripit:

  • Nese eshte e mundur, evitoni vendet e mbipopulluara si qendrat tregtare dhe kinemate. Kjo eshte e rendesishme sidomos per prinderit me femije te vegjel dhe bebe, imuniteti i te cileve mund te jete jo i zhvilluar per t’i rezistuar gripit.
  • Konsumoni shume fruta dhe perime gjate dites. Xhenxhefili, rrushi dhe kivi rekomandohen per periudhen e gripit.
  • Duhet te kujdeseni qe te ajrosni ambjentet rregullisht, sidomos ne zyra ku kaloni shumicen e kohes.
  • Duke qene se eshte e veshtire qe te evitoni personat qe kolliten, nje ide e mire eshte te perdorni maske kur udhetoni ne transportin publik, per shembull. Kjo mund te duket e çuditshme por ne fund te dites, maska mund t’ju parandaloje semundjet.

Nje ide tjeter e mire eshte perdorimi i aparatit aerosolik si ZANO Inspire. Mund te perdoret per trajtime dhe parandalime te simptomave te te ftohtit dhe gripit.

Ne pergjithesi, terapia aerosolike me mjekimet e duhura perdoret me sukses per azmen, alergji, çrregullime frymemarrje dhe simptomat si kolle, hunde dhe veshtiresi ne frymemarrje.

Nje avantazh i ZANO Inspire eshte menyra e qete e te punuarit, qe e ben te pershtatshme per femijet e vegjel te cilet do te marrin trajtim te pabezdisur. Duke shtuar, Zano Inspire eshte argetues sepse vjen me ngjites te kendshem ne forme sysh qe ndihmon ne personalizimin e Zano duke bere qe femijet ta perceptojne si nje shok te gezuar dhe mbrojtes te shendetit.

Per te permbledhur, ndiqni keshillat e thjeshta shendetesore te permendura me siper dhe rrisni shanset per te qene te shendetshem ne periudhen gripale.

Por nese eshte shume vone per te parandaluar gripin, ZANO Inspire eshte ketu per t’ju ofruar lehtesim efektiv dhe kurim te kollitjes, sekrecioneve te hundeve dhe gripit.

Artikuj të lidhur

NDIQNI OFERTA DHE PROMOCIONET TONA AKTUALE! ABONOHUNI PËR NJOFTIMET.

Google reCaptcha: Invalid site key.

Google reCaptcha: Invalid site key.