Ndotja e ajrit dhe problemet e mushkrive

Menyra industriale bashkekohore e te jetuarit ndikon gjeresisht edhe ne mjedis. Edhe pse veprimet tona jane shpesh te padukshme ne periudhe afat shkurter, ato mund te kene pasoja te medha ne cilesine e jetes.

Nje nga problemet me serizoe ditet e sotshme eshte ndotja e ajrit, qe ka ndikim direkt ne shendetin tone. Azma, frymemarrjet e shkurtra, gulcimet, paaftesia per te kryer frymemarrje te thella, rendesa e kraharorit, shpesh rrenjet e gjithe ketyre problemeve jane ne ajrin qe thithim.

Ndotja e ajrit ne te shumten e rasteve shkaktohet nga aktiviteti industrial, emetimi i gazrave nga makinat, emetimet e demshme si edhe djegiet e materialeve te ndryshme si qymyri.

Ky problem global nuk ndodh vetem ne vendet ne zhvillim por gjithashtu ne vendet e mire zhvilluara.

Ndotja e ajrit pushton jetet tona. Duke qene se ndotja e ajrit eshte me shume e dukshme ne muajt e dimrit, per arsye te prezences se mjegulles, eshte nje problem qe nuk e reflektojme ne pjesen tjeter te vitit. Por ajri i ndotur vazhdon te jete prezent dhe eshte nje nga arsyet kryesore per semundjet e frymemarrjes dhe problemeve te mushkrive.

Ne momentin qe grimcat e demshme nga ajri hyjne ne aparatin e frymemarrjes, ato lene gjurme ne mushkri dhe keshtu mund ti demtojne. Keto grimca gjithashtu kane ndikim negativ ne vuajtesit nga azma dhe çojne ne perkeqesim dhe atak azmatik.

Edhe pse nuk mund ti shpetojme mjedisit tone, ka disa menyra per te mbrojtur veten nga ajri i ndotur. Eshte esenciale qe te gjithe personat qe vuajne nga semundje frymemarrje te mbajne maska mjeksore. Kjo parandalon frymemarrjen e grimcave te demshme, veçanerisht ne stinen e dimrit, kur ajri eshte i pasur me elemente te materialeve te djegur.

Udhetimet e shpeshta ne mal dhe ne vende larg zonave te populluara eshte nje ide e mire, vecanerisht ne muajt e dimrit.

Kur vjen puna tek ndotja e ajrit ne vende te mbyllura, eshte e rendesishme qe te ajrosim rregullisht ambjentin dhe ta pastrojme nga grimcat e vogla edhe pse nuk i shohim, por i ndiejme efektet ne mushkri.

E fundit por jo me pak e rendesishmja, duhet te permendim terapine aerosolike. Nuk eshte e degjuar shume mes njerezve qe nuk vuajne nga azma, por prap, eshte nje nga menyrat me efektive te trajtimit dhe ndalimit te semundjeve te frymemarrjes.

Aparati ZANO Inspire eshte zhvilluar per te ofruar nje terapi aerosolike per gjithe familjen. Madhesia kompakte dhe pamja me shkelqim e ben te dobishme per gjithe familjen. Ne te njejten kohe eshte e pershtatshme edhe per femijet. Zano Inspire mund te perdoret ne menyre te pavarur ne shtepi pa asistence mjeksore te specializuar. Vetem duhet te konsultoheni me mjekun rreth tipit te mjekimit dhe dozes.

Artikuj të lidhur

NDIQNI OFERTA DHE PROMOCIONET TONA AKTUALE! ABONOHUNI PËR NJOFTIMET.

Google reCaptcha: Invalid site key.

Google reCaptcha: Invalid site key.