Quiko ERA

Безконтактен термометър 

Quiko ERA

99,98 лв.

Виж продукта

Stamatin Kids

Имунитет на макс за деца

  • Подсилва…
Stamatin Kids

21,98 лв.

Виж продукта

Замърсяване на въздуха и проблеми с дробовете

Модерното индустриално общество до голяма степен влияе на околната среда, посредством всяко едно свое действие. Понякога невидими в краткотраен отрязък от време, действията ни върху околната среда могат да имат огромни последици върху качеството ни на живот. Един от най-силно застъпените проблеми в наши дни се крие в замърсяването на въздуха, което от своя страна има директен отпечатък върху нашето здраве и създава проблеми с дробовете.

Проблеми като астма, задух, хриптене, невъзможност да поемем дълбоко въздух, тежест в гърдите – често отговорът за всички тях е около нас, именно във въздуха.

Замърсяването му е най-често причинено от проблеми в транспортната индустрия, липса на регулации, касаещи вредните емисии, свръх завишен обем на индустриална дейност, изгаряне на различни материали, въглища, растителни площи и други. Този глобален проблем се среща не само в тепърва развиващите се, но и във вече развитите страни.

Замърсяването на въздуха може да бъде както у дома и в затворени помещения, така и навън. Освен в зимните месеци, когато е осезаемо, то може да е дори и видимо. През останалото време, когато не виждаме мръсния въздух, ние рядко се замисляме за последиците му върху нас, които може да се окажат едни от най-големите виновници за респираторни заболявания и проблеми с белите дробове. Вредните частици във въздуха, който вдишваме, са способни да оставят тежки следи върху белодробната тъкан, веднъж попаднали в респираторния тракт. Освен това, тези некачествени състояния на въздуха имат и силно въздействие върху страдащите от астма.

Методи да се предпазваме от проблеми с дробовете, причинени от замърсен въздух

Макар и да не можем да избягаме от средата, в която се намираме, има редица начини, чрез които да се защитим от тези проблеми. Абсолютно задължително за всички страдащи от респираторни заболявания е да носят медицинска маска. Тя до голяма степен предпазва от вдишване на вредни частици, особено в зимния сезон, когато наситеността на въздуха с елементи от изгорели материали е висока.

Честите разходки на места, отдалечени от промишлени зони, са прекрасна идея. Разбира се, планината през зимните месеци се оказва пръв приятел на човека. и средство за борба в предотвратяването на проблеми с дробовете.

Когато говорим за вътрешно замърсяване на въздуха, несъмнено най-важно е редовното проветряване и справянето с фините прахови частици, които често не виждаме, но чиито тежки последици изпитваме върху дробовете си.

Не на последно място трябва да споменем и инхалацията. Методът е по-непопулярен сред хората, които не страдат от астма. Това обаче е един от най-ефикасните начини за пречистване и превенция срещу респираторни заболявания.

Инхалаторът може да бъде използван съвсем самостоятелно у дома, без специална помощ от медицинско лице и е път към решаване на различни проблеми с дробовете.

И не забравяйте, всеки от нас оставя ежедневно своя отпечатък върху природата! Въздухът, който дишаме – това сме ние. И ако днес можете да отидете на работа с обществен транспорт, вместо с личния автомобил, природата ще ви бъде признателна!

Свързани статии

СЛЕДИ АКТУАЛНИТЕ НИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ И ПРОМОЦИИ! АБОНИРАЙ СЕ ЗА ИЗВЕСТИЯ.

Google reCaptcha: Invalid site key.

Google reCaptcha: Invalid site key.