Код: епидемија на грип

Како и секоја зимска сезона, бевме соочени со ширење на бранови на грип што многумина од нас останаа дома под топло ќебе. Иако во повеќето случаи на грип, не се забележани тешки компликации, тие може да бидат присутни кај луѓе кои се склони кон респираторни заболувања.

Во некои случаи, луѓето погодени од грип развиваат акутни респираторни инфекции кои предизвикуваат проблеми со горниот и долниот респираторен тракт. Експертите советуваат да се посети лекар при првите симптоми на нелагодност, без оглед на нашата желба да се справиме со нив само со чаша чај, на пример.

Добрата вест е дека многу од нас се среќни да ја избегнат епидемијата на грип, благодарение на вградениот имунитет против вирусите. Меѓутоа, за да не се потпираме на среќа, важно е да следиме неколку едноставни чекори за спречување на грипот, кој ќе ни обезбеди убав ден. Еве еден краток преглед на нашите омилени совети за здравјето во сезоната на епидемии:

  • Пред сè, препорачливо е да се избегнат премногу посетени места, како што се трговски центри, кои се омилено место за прошетки и рекреација за време на студените денови. Оваа забелешка е особено важна за родителите со мали деца и бебиња чиј имунитет може да биде недоволно развиен за да се спротистави на грипот.
  • Се разбира, во вашето мени треба да има изобилство од овошје и зеленчук, а најсоодветни се ѓумбир, грејпфрут и киви, кои можете да ги консумирате во вид на вкусни закуски и свежи сокови.
  • Не треба да ја заборавите потребата од редовно проветрување на просториите, особено во канцелариите каде што поминуваат поголемиот дел од вашето време.
  • Бидејќи е тешко да се избегнат сите луѓе кои страдаат од кашлање, добра идеја би била да носите маска за лице кога патувате во јавен превоз, на пример. Ова може да изгледа малку неприродно, но од друга страна може да биде фактор што игра голема улога во спасувањето од епидемијата на грип оваа зима.

Еве уште една добра идеја за новата генерација – аеросолниот инхалатор ZANO Inspire. Инхалаторот обезбедува ефикасен третман на симптомите на настинки и грип, како и квалитативна профилакса против ваквите симптоми. Терапијата со аеросол може успешно да се користи во астма, алергии и други болести со помош на лекови специјално дизајнирани за оваа намена.

Ексклузивната предност на ZANO Inspire е негповиот тивок начин на работа, што е главна грижа за родителите со мали деца кои страдаат од кашлица, течење на носот и грип. Благодарение на тоа, малите брадавици остануваат непречено за време на терапијата, и забавните налепници со кои може да се персонализираат ZANOO, му помагаат да биде прифатен како весел пријател, заштитник на здравјето.

Ако се следат едноставните чекори споменати погоре, шансите за добро здравје за време на сезоната на грип постојано се зголемуваат. Но, ако е премногу доцна за превенција – ZANO Inspire е до вас, за да ви овозможи ефикасно олеснување и лекување за кашлица, течење на носот и грипот.

Поврзани написи

СЛЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ТЕКОВНИ ПОНУДИ И ПРОМОЦИИ! ПРЕТПЛАТЕТЕ СЕ ЗА ИЗВЕСТУВАЊА.

Google reCaptcha: Invalid site key.

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

icon-phone-v20800 31 313

Google reCaptcha: Invalid site key.