НАЈЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

 • ЗА ШТО СЕ КОРИСТЕНИ ФИЛТРИТЕ ВО КОМПЛЕТОТ И КАДЕ СЕ ПОСТАВЕНИ?

  Филтрите за воздух го прочистуваат воздухот што влегува во комората за атомизација. Се препорачува да се менуваат на секои 60 дена од употреба. Тие се наоѓаат на дното на инхалаторот.

 • КАДЕ МОЖЕ ДА СЕ КУПИ ZANO?

  ZANO може да го купите од било која аптека во Македонија. Прочитајте повеќе на https://zanoinspire.com/mk/

 • КОЈА Е СТАПКАТА НА ИНХАЛАЦИЈА НА ZANO?

  Стапката на инхалација е под 0.2 ml во мин.

 • КОЛКАВИ СЕ АЕРОСОЛ ЧЕСТИЧКИТЕ ШТО ГИ СОЗДАВА ZANO?

  ZANO инхалаторот генерира во просек 3.8 μm MMAD, кои овозможуваат еднаква диспозиција на аеросол лекот до секој дел од белите дробови за време на целиот процес на инхалација.

 • ДАЛИ МОЖЕ ДА СЕ КОРИСТАТ АРОМАТИЧНИ МАСЛА/ЧАЕВИ/БИЛКИ СО ZANO?

  Не. Не се препорачува користење било што, што не е препишано од доктор или не е солен раствор.

 • КОИ ВИДОВИ НА ЛЕКОВИ МОЖЕ ДА СЕ КОРИСТАТ СО ZANO?

  ZANO може да го користите со секаков вид на лекови (препорачани од доктор/специјалист по медицина) и солени раствори.

 • ДАЛИ МОЖЕ ДА ГО КОРИСТИМЕ ZANO ДОКОЛКУ НЕМАМЕ РЕСПИРАТОРНИ ПРОБЛЕМИ?

  ZANO инхалаторот се користи не само за респираторни проблеми, туку и за течење на нос, обична настинка, бронхит итн. Инхалацијата помага да се олесни отежнатото дишење и кашлањето.

 • ДАЛИ ZANO Е БУЧЕН? МОЕТО ДЕТЕ СЕ ПЛАШИ ОД ГЛАСНИ ЗВУЦИ.

  ZANO е еден од најтивките инхалатори. Со ниска бучава од 55dB, ZANO e тивок колку еден вклучен фрижидер, а лепенките кои се дел од секоја кутија ги олеснуваат инхалациите и прават тие поминат за миг.

 • НИЕ ЧЕСТО ПАТУВАМЕ И МОРАМЕ ПОСТОЈАНО ДА НОСИМЕ ИНХАЛАТОР СО НАС. ДАЛИ ZANO E ТЕЖОК И ГОЛЕМ?

  ZANO тежи помалку од 200 грама и може да го собере во Вашата дланка. За полесно носење, ZANO има торбичка за пренсеување која можете насекаде да ја носите со Вас.

 • КОИ ВИДОВИ НА ПРОБЛЕМИ МОЖАТ ДА БИДАТ РЕШЕНИ СО ПОМОШ НА ZANO?

  ZANO е инхалатор за ефикасна аеросол терапија за астма, алергии и други респираторни компликации. Прочитајте повеќе на https://zanoinspire.com/mk/

 • ЗА КОЈА ВОЗРАСТ СЕ ПРЕПОРАЧУВА ZANO ИНХАЛАТОРОТ, ДАЛИ МОЖАТ ДА ГО КОРИСТАТ И ВОЗРАСНИ ЛИЦА?

  Според регулативите на ЕУ, се препорачува за возраст од 2 год и нагоре, освен доколку е препорачано од медицински специјалист. ZANO може да го користат и возрасни. Има две различни маски – една за деца и една за возрасни.

 • ШТО Е ZANO INSPIRE?

  ZANO е инхалатор за ефикасна аеросол терапија. Прочитајте повеќе на https://zanoinspire.com/mk/

СЛЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ТЕКОВНИ ПОНУДИ И ПРОМОЦИИ! ПРЕТПЛАТЕТЕ СЕ ЗА ИЗВЕСТУВАЊА.

Google reCaptcha: Invalid site key.

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

icon-phone-v20800 31 313

Google reCaptcha: Invalid site key.