Политика за приватност

ОПШТО

Заштитата на вашите лични податоци е важна за нас. Ние ги обработуваме вашите лични податоци во согласност со важечкото романско и европско законодавство за заштита на личните податоци. Со оваа политика за приватност, ве информираме за видот, обемот и намената на собирањето и обработката на личните податоци кога ја посетувате нашата веб-страница, ја користите нашата онлајн продавница, контактирате со нас или кога ќе се претплатите на нашиот билтен, вашите права, како и периодот на чување на информациите.

КОИ СМЕ НИЕ

Sidaya Pharma Romania, романска компанија со регистрирана канцеларија и адреса: ул. Тутурелелор 50, 4-ти кат, ул. 8, Сектор 3, Букурешт, Романија, запишан во Трговскиот регистар под 40 J40 / 21052/2007, со податоци № RO22716745, е контролор на лични податоци според Регулатива (ЕУ) 2016/679 на Европскиот парламент и на Советот од 27 Април 2016 година, за заштита на физичките лица во однос на обработка на лични податоци и за слободно движење на таквите податоци и укинување на Директивата 95/46 / ЕЗ (во натамошниот текст: Општа регулатива за заштита на податоците).

Како контролор на личните податоци, ние сме посветени на обработка и заштита на вашите лични податоци како физичко лице во согласност со барањата на GDPR, законите на Романија и оваа политика за приватност. Ве молиме, прочитајте ја внимателно и запознајте ги вашите права.

ДОСТАПНОСТ НА ПОДАТОЦИТЕ

Вие ни ги давате вашите податоци:

 1. При посета на нашата веб-страница.

Кога ја посетувате нашата веб-страница, со користењето на задолжителни и функционални колачиња (видете подолу за нив), некои податоци од уредот што го користите, се испраќаат автоматски до серверот на нашата веб-страница, во форма на информациски протокол со следнава содржина: адреса на вашиот интернет протокол (IP адреса), видот и јазикот на пребарувачот којшто го користите, датумот и времето на вашата посета на нашата веб-страница и времетраењето на пристапот. Оваа информација ни помага да ја заштитиме безбедноста на информациите на нашата веб-страница и ни овозможува за подобрувањето на неговите перформанси и ефикасност, без да ни дозволи директно да ве идентификуваме или да извлечеме други заклучоци за вас и вашиот идентитет.

 1. Кога да не контактирате.

Кога контактирате со нас преку е-пошта или преку формата за контакт на нашата веб-страница, ние ги користиме електронската адреса, телефонот и името што ни ги доставувате, како и сите останати информации кои што доброволно ги давате во вашето барање, за да одговориме на вашето прашање.

 1. Кога се претплаќате на нашиот билтен.

Кога се претплаќате на нашиот билтен, вие доброволно ја давате вашата согласност да ја користиме вашата е-пошта со цел да ви го испратиме нашиот билтен со тековни новости и понуди.

 1. Кога купувате производи преку нашата онлајн продавница.

Кога купувате преку нашата онлајн продавница, склучувате договорни односи со нас и ни ги давате вашите податоци за да можеме да ги испратиме и доставиме производите што сте ги купиле, како и за фактурирање.

КОИ ВАШИ ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ ГИ ОБРАБОТУВАМЕ

 1. Кога нарачувате преку нашата онлајн продавница, ги обработуваме следниве ваши лични податоци: име и презиме, електронска адреса, телефонски број и адреса за достава, информации за кредитни картички. Доколку сакате да ви се издаде фактура, според барањата на законот, вие сте должни да ни ги доставите Вашиот ЕМБГ и / или датумот на раѓање.
 2. Кога се претплаќате на нашиот билтен, ние ја обработуваме вашата електронска адреса.
 3. Кога контактирате со нас преку е-пошта или формата за контакт на нашата веб-страница, ние ги обработуваме алектронската адреса, телефонот и името коишто ни ги доставувате,  како и сите останати информации кои што доброволно ги давате во вашето барање.
 4. Кога ја посетувате нашата веб-страница, добиваме информации собрани за време на користењето на нашата веб-страница, како што се вашата адреса на Интернет протокол („IP адреса“), видот и јазикот на пребарувачот и информативниот систем што го користите, датум и време на посета на нашата веб-страница и времетраење на пристапот до истата. Овие информации не ни овозможуваат директно да ве идентификуваме или да донесуваме други заклучоци за вас и вашиот идентитет.

ЗА КОЈА НАМЕНА ГИ ОБРАБОТУВАМЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ

Ние ги обработуваме вашите лични податоци по следниве правни основи:

 1. Врз основа на вашата согласност (член 6 (1) (а) од ОРЗП), ги обработуваме вашите лични податоци кога ќе се согласите да го примите нашиот билтен, да не контактирате и кога ќе се согласите за користење на колачиња, кои се опционални и не се задолжителни.
 2. За изготвување на договорот кој што го склучивме со вас (член 6 (1) (б) од  ОРЗП). Поради оваа причина, ги обработуваме вашите лични податоци кога купувате производи онлајн, преку нашата онлајн продавница.
 3. За исполнување на нашите законски обврски (чл. 6, став 1, точка в) од ОРЗП). Врз основа на ова, ние ги чуваме документите и фактурите со цел идентификација на нашите клиенти и обезбедување на даночните сметководствени обврски.
 4. При обработката неопходно е да ги заштитиме нашите законски интереси (член 6 (1) (ѓ) на  ОРЗП). Поради оваа причина, ние ги користиме неопходните колачиња, кои ни помагаат да ја обезбедиме сигурноста на информациите на нашата веб-страница и нејзиното функционирање.

ЗА КОИ ЦЕЛИ ГИ КОРИСТИТЕ ВАШИТЕ ИНФОРМАЦИИ

Ние ги собираме, обработуваме и користиме информациите што ни ги давате:

 1. За да можеме да ви ги доставиме купените производи преку нашата онлајн продавница, вклучувајќи да ве комуницираме и да ве информираме за вашата нарачка, како и во врска со ваши поплаки, следење на испораката и плаќањата, како и со цел да го искористите вашето право на откажување на нарачката. Ако одбиете да ни ги доставите потребните информации за да ја извршиме и доставиме вашата нарачка, ние нема да бидеме во можност да ви ги овозможиме нашите услуги.
 2. Да ги исполниме нашите законските обврски. Ова вклучува употреба на вашите лични податоци за собирање и верификација на сметководствените податоци и за усогласување со правилата за сметководство, како и за индивидуализација и идентификација на нашите клиенти.
 3. Да ги заштитиме нашите законски интереси. Ова вклучува спречување и истрага за злоупотреба на онлајн нарачки и испораки поврзани со истите, како и при гуење и измама, и заштита на безбедноста на информациите на нашата веб-страница и нејзино работење.
 4. Да ви го испратиме нашиот билтен врз основа на вашата согласност. Можете да ја повлечете вашата согласност во секое време со кликнување на линкот за откажување, кој се наоѓа на долниот дел од бил која е-пошта што ја добивате од нас, или со контактирање со нас, на contactmk@zanoinspire.com.

КОЛАЧИЊА

Нашата веб-страница користи колачиња.

Колачињата се мали текстуални датотеки, во повеќето случаи букви и броеви, кои се сместени и се чуваат во пребарувачот или хард дискот на вашиот уред кога посетувате веб-страница, вклучително и нашата.

Колачињата се поделени на следниве видови:

 1. Задолжителни колачиња – овие колачиња се неопходни за правилно функционирање на веб-страницата.
 2. Функционални колачиња – ви овозможуваат да ја користите целата функционалност на страницата, да гледате видеа на неа, да ни пишете преку формата за контакт, како и да го запомните на претпочитаниот јазик на кој ќе се вчита информации на нашата страница.
 3. Колачиња за аналитика – благодарение на нив го следиме сообраќајот кон нашата веб-страница и можеме да анализираме колку лесно нашите корисници работат со тоа (колачиња на Google Analytics, на пример).

Овие колачиња не ни даваат никакви информации за вашите лични податоци. Ни покажуваат кои страници од нашиот веб портал сте ги виделе, без разлика дали сте го посетиле преку мобилен или десктоп уред и други анонимни податоци.

 1. Колачиња за прецизно таргетирање – овие колачиња содржат информации за тоа како сте ја користеле нашата страница и можат да бидат активирани од нашите партнери за рекламирање. Благодарение на нив, нема да ви бидат прикажани информации кои што се небитни за вас. Овие се динамични колачиња на Фејсбук, Гугл и други.

Во зависност од тоа дали е потребна ваша согласност за употреба на колачиња, колачињата се поделени на задолжителни и опционални колачиња.

Употребата на задолжителни колачиња не бара ваша согласност.

Употребата на изборни колачиња, како што се функционални колачиња, колачиња за аналитика и колачиња за таргетирање прецизно, како што е погоренаведено, ја бара ваша согласност.

Нашите колачиња:

Како што веќе ве информиравме погоре, ние ги користиме нашите колачиња за да ја направиме нашата веб-страница поефикасна, попогодна и корисна за вас, вклучувајќи и обезбедување на нејзината безбедност и заштита од малициозни напади. Овие колачиња се задолжителни и функционални и без нив нашиот портал не би можел да функционира целосно правилно и целосно нема да можете да ја користите неговата функционалност.

Колачињата поставени од нас на вашиот уред, не ни овозможуваат директно да ве идентификуваме или да донесеме други заклучоци за вас и вашиот идентитет, не нанесуваат никаква штета на вашиот уред, не содржат вируси, тројанци или друг злонамерен софтвер.

Колачиња од трети страни:

Нашиот веб-портал им овозможува на трети страни, кои го анализираат сообраќајот или ја обезбедуваат содржина, да постават и пристапуваат до своите колачиња на вашиот уред.

Google Analytics

Нашиот веб-портал ја користи услугата на Google Analytics со цел да се процени сообраќајот кон него и неговата употреба и во овој поглед ве известуваме дека Google Analytics не обезбедува лични информации за лична идентификација, вклучително и пристап до IP адреси. Google Analytics обезбедува информација до анонимната форма од Google, која се користи за да ја евалуира употребата на нашиот веб-портал и да ни ги пријавува за активностите извршени на нашата веб-страница во согласност со условите за користење на Google Analytics.

Може да ја спречите употребата на колачиња од Google Analytics со преземање и инсталирање на додаток за исклучување на прбаруваот на Google Analytics. Апликацијата се поврзува со JavaScript на Google Analytics со наведување дека информациите за посети на веб-порталот не треба да се испраќаат до Google Analytics.

Google Ads

Нашиот веб-портал користи Google Ads, сервис за ремаркетинг и таргетирање овозможен од Google. Со оваа услуга, преку колачиња нашата рекламна активност се поврзува со мрежата на реклами на Google Ads. Можете да ги откажете рекламите преку Google Ads овде.

Можете да дознаете повеќе за употребата на колачиња од Google овде.

Социјални мрежи и социјални додатоци

Преку нашите страници на социјалните мрежи (Фејсбук и Инстаграм) ви нудиме лична помош и одговараме на вашите прашања, како и можност да ги оцените нашите производи.

Податоците се користат само за да одговорат на вашето барање и не се проследуваат до трети лица. За да можете да контактирате со нас преку социјалните мрежи, мора да бидете регистрирани на нив. За таа цел, компаниите кои стојат зад секоја од нив ги обработуваат вашите лични податоци по потреба, и ние немаме влијание врз видот, обемот и обработката на овие податоци.

Информациите за Фејсбук и нејзината политика за приватност може да ги прочитате овде.

Информациите за  Инстаграм и нејзината политика за приватност може да ги прочитате овде.

Пиксел за конверзија на Фејсбук и Фејсбук ремаркетинг

Преку  Пиксел за конверзија на Фејсбук, ние и Фејсбук разбираме дека некој кликнал на нашата реклама на Фејсбук и е пренасочен на нашиот веб-портал. Сепак, не можеме да видиме кои други веб-портали сте ги вчитале. Информациите собрани со користење на Facebook Pixel Conversion се наменети да продуцираат анонимни статистики за перформансите и користењето на нашите Facebook реклами. Ние не собираме или примаме информации преку Facebook Pixel  Conversion, кои што ни овозможуваат да ве идентификуваме.

Со технологијата на  Facebook Remarketing, рекламирање може да биде насочено кон корисниците на Фејсбук, но ние не собираме податоци или не следиме кои корисници на Фејсбук всушност добиваат насочени реклами. И тука немаме можност да ги идентификуваме корисниците индивидуално.

За повеќе информации за целите и обемот на собирање и обработка на вашите лични податоци од Фејсбук, како и за опциите за поставките за заштита на вашата приватност на Фејсбук, ве молиме погледнете овде.

Би сакале да нагласиме дека употребата на колачиња од трети страни е предмет на нивните сопствени политики за приватност и немаме пристап до информациите што ги чуваат овие трети страни за вас.

Нашиот банер за колачиња ви дава можност да одбиете или прифатите колачиња за кои е потребна согласност.

Можете исто така да ги блокирате и бришете колачињата со промена на поставките на пребарувачот.

Иако повеќето пребарувачи се стандардно поставени автоматски да ги прифаќаат колачињата, можете да ги контролирате, односно да ги блокирате и / или избришете ги колачињата кога сакате, преку поставките на пребарувачот.

Најчесто користените модерни пребарувачи во менито “параметри / опции” ви овозможуваат да ги промените поставките за колачиња. Повеќе информации во врска со поставките за колачиња на некои од најчесто користени пребарувачи може да се најдат на:

За Chrome – тука

За Mozilla Firefox – тука

За Internet Explorer – тука

За Safari – тука

За iOS – тука

За Opera – тука

За повеќе информации за колачињата и како да ги управувате и бришете, ве молиме посетете ја оваа страница.

Со користење на нашиот веб-портал без промена на поставките на пребарувачот, вие се согласувате да ги користите колачиња од нашиот веб-портал.

Ве молиме забележете дека ако изберете да ги избришете или блокирате колачињата, многу страници, вклучително и нашата, нема да работат оптимално или може да престанат да функционираат.

КОИ СЕ ПОДАТОЦИ НЕ ГИ ОБРАБОТУВАМЕ

Ние се придржуваме кон принципот на минимизирање на податоците и го собираме,обработуваме само она што е апсолутно неопходно и не собираме или обработуваме податоци што откриваат расно или етничко потекло, откриваат политички, религиозни или филозофски верувања, членство во политички партии или организации,  здруженија со религиозни, филозофски, политички или синдикални цели, податоци што се однесуваат на здравјето, сексуалниот живот или човечкиот геном.

Личните податоци се собираат од лицата, за кои се однесуваат.

Ние не вршиме автоматско донесување на одлуки врз основа на податоците.

Ние не собираме лични податоци од малолетни лица (под 18 години).

КОМУ ГИ ДОСТАВУВАМЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ

Ние вашите лични податоци единствено ги споделуваме со трети страни само за да ги постигнеме целите за кои ги обработуваме.

Во овој поглед, со цел да ги доставиме производите купени од вас, вашите податоци ги доставуваме до лиценцирана курирска компанија, наши партнери и даватели на услуги, каде што е применливо, како и до borika.bg со цел да се извршат онлајн плаќања, за купување на производи од нашата онлајн продавница.

Кога вашите лични информации се префрлаат во земја или територија надвор од Европското економско подрачје и кога станува збор за земја која не подлежи на одлука за адекватност одобрена од Комисијата на ЕУ, ние ќе преземеме чекори за да обезбедиме да продолжи доверливоста на вашите информации и истите да бидат заштитени. На пример, со употреба на стандардни договорни клаузули одобрени од Европската комисија.

Вашите лични податоци може да се достават и до обвинителство, полицијата, органите на прогонот и судот, во границите што ни се наметнати со решенијата и наредбите на овие институции и врз основа на писмено барање во врска со ова, од страна на таквите институции.

КОЛКУ ДОЛГО ГИ ЧУВАМЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ

Обработените податоци на договорна основа, вклучително и продажбата преку Интернет, се чуваат во рок од 5 години од денот на конкретнатапродажба, освен ако не се бара подолга обработка за сметководствени цели.

Обработените податоци во врска со сметководствена евиденција, се чуваат во рок од 10 години, од 1 јануари од сметководствениот период до сметководствениот период на кој се однесуваат.

Податоците обработени врз основа на согласност се чуваат до неговото повлекување.

КОИ СЕ ВАШИТЕ ПРАВА

Ги имате следниве права:

 1. Право на пристап – имате право да побарате информации за вашите лични податоци, вклучително и копија на информациите што ги чуваме, во секое време.
 2. Право на корекција – имате право да побарате корекција и додавање на вашите лични податоци откако ќе контактирате со нас и по потврдувањето на вашиот идентитет.
 3. Право на бришење (право да се заборави) – имате право да побарате бришење на вашите податоци во случај да нема потреба од обработка на податоци, во случај на повлекување на согласност, во случаи кога обработката се заснова на согласност, во случај на незаконска обработка податоци или во случај на законска обврска за бришење. Ова право не може да се почитува во случаи предвидени со закон или во отсуство на доказ за вашиот идентитет.
 4. Право на ограничување на обработката – имате право да побарате од нас да ја ограничиме обработката при оспорување на точноста на податоците, за периодот во кој тие треба да бидат проверени, или кога обработката на податоците е без правна основа, но наместо да ги избришете , сакате нивна ограничена обработка, или кога веќе не ни требаат вашите лични податоци, но вие барате тие да останат, да се процесираат заради одбрана од правни побарувања.
 5. Право на преносливост на податоци што може да се читаат од машина – имате право да побарате да ги доставиме вашите податоци директно до вас или друг администратор по ваш избор по писмено барање од вас и ако е технички возможно.
 6. Право на приговор – можете да се спротивставите на обработката на личните податоци од нас, вклучително и ако тие се обработени со цел да бидат профилирани.
 7. Право да ја повлечете вашата согласност – секогаш можете да ја повлечете својата согласност за обработка на вашите лични податоци од нас, контактирајте не на contactmk@zanoinspire.com.
  Повлекувањето на вашата согласност не влијае на законитоста на обработката врз основа на дадената согласност пред нејзиното повлекување!
 8. Право на поднесување тужба до орган за супервизија. За Романија, надзорен орган е Национален надзорен орган за обработка на лични податоци, повеќе информации за тоа може да се најдат тука.

За остварување на вашите права, можете да не контактирате на contact-mk@ zanoinspire.com. Откако ќе го провериме вашиот идентитет, ние ќе се обидеме да ви обезбедиме информации засновани на вашите барања во рок од 30 дена од приемот на вашето писмено барање, настојувајќи бесплатно да одговориме на вашите барања во врска со горенаведените права, но доколку вашите барања се очигледно неразумно или прекумерни, особено заради нивната повторлива природа, тогаш може да наплатаме разумна такса за да ги покриеме административните трошоци за обработка и да ви обезбедиме информации.

Линкови до веб-страници на трети страни

Нашата веб-страница, нашите билтени и информациите и пораките што ви ги испраќаме преку е-пошта понекогаш може да содржат линкови до веб-страници на трети лица. Личните информации што ги давате преку вашата посета на овие веб-страници не подлежат на оваа политика за приватност и обработката на вашите лични податоци од овие веб-страници не е наша одговорност.

Ако ја следите врската до други веб-страници, имајте на ум дека овие веб-страници имаат свои полиси за приватност кои одредуваат како се собираат и обработуваат вашите информации кога ги посетувате овие веб-страници.

ПРОМЕНИ НА НАШАТА ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Сите промени што ги правиме во нашата политика за приватност ќе бидат објавени на нашата веб-страница и на тој начин ќе станат достапни и обврзувачки за вас.

СЛЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ТЕКОВНИ ПОНУДИ И ПРОМОЦИИ! ПРЕТПЛАТЕТЕ СЕ ЗА ИЗВЕСТУВАЊА.

Name

Google reCaptcha: Invalid site key.

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

icon-phone-v20800 31 313
Name

Google reCaptcha: Invalid site key.