Stamatin Kids

Максимален имунитет за деца

  • Го зајакнува…
Погледнете го производот

Загадување на воздухот и проблеми со белите дробови

Современото индустриско општество во голема мера влијае на околината низ целата нејзина акција. Понекогаш невидливо за кратко време, нашите акции врз животната средина може да имаат огромни последици врз нашиот квалитет на живот. Еден од најсериозните проблеми во денешно време лежи во загадувањето на воздухот, што пак има директно влијание врз нашето здравје

Проблеми како што се астма, недостаток на здив, отежнато дишење, неспособност за длабок здив, тежина во градите – често одговорот на сите од нив е околу нас, имено во воздухот.

Загадувањето на воздухот најчесто е предизвикано од проблеми во транспортната индустрија, недостаток на регулација за штетни гасови, преголем обем на индустриска активност, согорување на различни материјали, јаглен, вегетација и други. Овој глобален проблем се јавува не само во развојот туку и во развиените земји

Загадувањето на воздухот може да биде и дома и во затворени простории, како и на отворено. Освен во зимските месеци, кога не само што е зголемено, загадувањето може да биде дури и видливо, остатокот од времето кога не го гледаме загадениот воздух, ние често не размислуваме за нејзините ефекти врз нас.

Загадениот воздух е еден од најголемите виновници за респираторни болести и проблеми со белите дробови. Штетните честички во воздухот што го дишеме може да остави тешки траги од белодробното ткиво откако ќе навлезат во респираторниот тракт. Покрај тоа, овие лоши воздушни услови, исто така, имаат силно влијание врз луѓето кои страдаат од астма.

Иако не можеме ја избегнеме нашата околина, постојат неколку начини со кои можеме да се заштитиме од овие проблеми. Апсолутно од суштинско значење за сите што страдаат од респираторни болести е да носат медицинска маска. Тоа во голема мера го спречува вдишувањето на штетните честички, особено во зимската сезона, кога заситеноста на воздухот со елементи на изгорени материјали е висока.

Честите прошетки во местата надвор од индустриските зони се одлична идеја. Се разбира, планината во текот на зимските месеци се покажува како прв пријател на човекот.

Кога зборуваме за загадување на воздухот во затворен простор, несомнено е најважно редовно да се проветруваат и чистат фини честички кои често не ги гледаме, но чии тешки ефекти ги доживуваме на нашите бели дробови

Последно, но не и најмалку важно, треба да се спомене вдишување. Во нашата земја малку популарна за сега, кај популацијата која не страда од астма е метод на вдишување. Сепак, ова е еден од најефикасните начини за лекување и спречување на респираторни заболувања.

ZANO Inspire е инхалатор за терапија со аеросол кој работи за да му помогне на целото семејство.

Неговата мала големина и симпатичен изглед го прави исклучително корисно за секое домаќинство, но во исто време е задоволство да се користи кај мали деца. По совет од лекар за типот на лекови кои треба да се користат при употреба, ZANO Inspire може да се користи целосно независно дома без специјална медицинска помош.

И не заборавајте, секој од нас го остава својот дневен впечаток на природата! Воздухот што го дишеме – тоа сме ние. И ако денес може да одите на работа со јавен превоз, наместо приватниот автомобил, природата ќе ви биде благодарна за тоа!

Поврзани написи

СЛЕДЕТЕ ГИ НАШИТЕ ТЕКОВНИ ПОНУДИ И ПРОМОЦИИ! ПРЕТПЛАТЕТЕ СЕ ЗА ИЗВЕСТУВАЊА.

Google reCaptcha: Invalid site key.

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

icon-phone-v20800 31 313

Google reCaptcha: Invalid site key.