Zano Inspire

Zano Inspire е компресорен тип инхалатор, разработен…

Zano Inspire

99,98 лв.

Виж продукта
Азбучни карти за игра

ZANO Inspire подкрепя ранното детско езиково-говорно развитие!

Азбучни карти за игра

9,98 лв.

Виж продукта

Лесно като детска игра

Инхалациите са скучни? Детето е нетърпеливо и не седи на едно място? Позната история…

Намерихме лесно и увлекателно решение за малки и големи – азбучните карти на Zano.

Азбучните карти на ZANO са игра, разработена съвместно с магистър-логопед София Вълнеева, за да подпомагат ранното детско езиково-говорно развитие в съответствие с най-високите професионални стандарти. Те могат да се използват както по време на инхалация, за да развличат детето, така и самостоятелно. Картите са мултифункционални – освен за научаването на нови думи, овладяването на буквите и посоките им на изписване, те могат да намерят приложение и в множество други игри.

Игра по време на инхалация

По време на инхалация е много важно детето да е седнало и да бъде в покой до края на процеса. Не му позволявайте да се движи, да навежда глава или да говори. Водещ в играта с картите трябва да сте Вие.
Покажете карта на детето и назовете това, което е нарисувано: „Това е самолет“. На по-малките деца обяснете какво е самолет. Кажете цяло изречение: „Самолетът лети в небето“. Добавете свързани с темата думи (напр. „летище”, „пилот”). На по-големите деца, които ще запознавате с названието на буквите, кажете: „Това е сссамолет“, удължавайки звука „С“. След това уточнете: „Сссамолет започва със звук „С“. Това е неговата буква“. Обърнете картата от другата страна и покажете съответната буква. Плъзнете пръст по нея, следвайки стрелките и произнесете името й.

Други игри с картите

  • Какво е това?

Уверете се, че детето знае названието на всяка от картинките. Покажете картата и попитайте: „Какво е това?“. Изискайте отговор с цяло изречение: „Това е гребен“. Обсъдете с детето за какво служи предметът. Където е възможно, назовете групата, към която той спада – превозни средства, музикални инструменти, храна и т.н.

  • Кои от тези…?

Наредете пред детето 3 или 5 карти и задайте въпрос: „Кой от тези предмети използваме, когато вали дъжд?“, „Кои от тези са
на небето?“, „Кои от тези са превозни средства?“ и т.н.

  • Мисля си за…

Играйте играта „Мисля си за…“. Кажете на детето: „Мисля си за нещо, което се появява на небето след дъжд. За какво си мисля?“.

  • Намери буква

Обърнете картите от страната с буквата, разбъркайте ги и кажете на детето: „Намери буква „К“ и измисли дума, която започва с нея“. Ако детето се затруднява, помогнете му така: „Има животно, чието име започва с „К“. То дава мляко. Досети ли се?“.

  • Картинки с история

Използвайте картинките за съставяне на изречения и дори кратки разказчета с помощта на няколко картинки.

  • От букви в думи

Използвайте буквите, за да ги подреждате по азбучен ред. Можете също да ги ползвате за съставяне на срички и думи.

Когато играете с някоя от буквите, кажете названието й, нека детето го повтори. След това да проследи буквата с показалец и да я изпише с маркер. Кажете на детето, че има и други думи, които започват с тази буква. На по-малките деца Вие кажете такива думи. По-големите деца нека сами да ги измислят.

Сега с всеки закупен инхалатор Zano получавате комплект азбучни карти безплатно. Купете онлайн или в близката аптека.

 

Магистър-логопед София Вълнеева

 

Свързани статии

СЛЕДИ АКТУАЛНИТЕ НИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ И ПРОМОЦИИ! АБОНИРАЙ СЕ ЗА ИЗВЕСТИЯ.

Google reCaptcha: Невалиден ключ на сайта.

Google reCaptcha: Невалиден ключ на сайта.