7 ползи от това да имате инхалатор

Може би се чудите дали ви трябва инхалатор? Какво представлява въобще? Заслужава ли си да инвестирате в това устройство? Е, тук ще дадем отговор на Вашите въпроси с тези 7 положителни черти на инхалатора:

Всеки може да го използва

От деца над 2 години до възрастни, всеки може да използва инхалатор. Употребата му е лесна и всичко, от което се нуждаете е подходящата за Вас маска. 

Подходящ е за всички лекарства

Има широк спектър лекарства, които могат да се използват с компресорен инхалатор. От физиологичен разтвор, който е ефективен срещу обикновена настинка, до антибиотици и лекарства за респираторни заболявания като астма, вашият инхалатор е до вас във всеки момент.

Помощник при всеки вид дихателни затруднения

Чували ли сте за мита, в който само хората с астма, се нуждаят от инхалатор? Използването на инхалатор може да ви помогне също толкова ефикасно и при обикновен грип и настинка, освобождавайки дихателните пътища от излишни налепи.

Инхалаторът не дава странични ефекти при лечение

Инхалаторът сам по себе не може да предизвика странични ефекти за човешкия организъм. При лечение, в много редки случаи, могат да възникнат временни ефекти, предизвикани от инхалираното лекарство. Те обаче не трябва да са свързани с тревожност от ваша страна. Такива ефекти са: учестен пулс, лек тремор, сухота в устата и главоболие.

Лесен за използване

Инхалаторите са много лесни за използване, като за функционирането им са необходими само сглобяване на частите и включване към захранващ източник. След като е готов за употреба, слагате маската на лицето си (или мундщука) и всичко, което остава до края на инхалациите е спокойно да дишате. Някои инхалатори идват в забавна форма или с детски аксесоари, за да могат малчуганите в семейството да се забавляват по време на инхалации.

Навсякъде с вас

Някои инхалатори са много компактни и лесни за употреба, което ги прави перфектни придружители, до морето, планината или на гости на баба – той е готов за приключения. 

Лечението се превръща в бързо и ефективно действие

Инхалаторът улеснява прочистването на дихателните пътища, a оптималният размер на аерозолните частици позволява на медикаментите ефективно и бързо да подействат, навлизайки дълбоко в разклоненията на белите дробове. Това се равнява на време от 5 до 10 минути, доста по-бързо от лечебни вещества в твърда форма в твърдва форма. 

Важно е да знаете спецификите и предназначението на един продукт, за да можете обективно да изберете правилния за вас продукт, според вашите нужди!

Свързани статии

СЛЕДИ АКТУАЛНИТЕ НИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ И ПРОМОЦИИ! АБОНИРАЙ СЕ ЗА ИЗВЕСТИЯ.

Google reCaptcha: Невалиден ключ на сайта.

Google reCaptcha: Невалиден ключ на сайта.