Статии

Методи за дишење за возрасни

од Zano 30 јули, 2021

  Дишењето е најнепроценливиот придружник на животот. Без него, буквално нема живот. Затоа дишеме несвесно, постојано и да бидеме терминолошки точни: помеѓу 12 и 18 вдишувања во минута. Дишењето исто така ги рефлектира нашите емоции, може да биде побрзо и почесто (кога сме лути) или бавно (кога сме мирни). Дишењето е поврзано и со нашето […]

прочитај

3 лесни вежби за дишење за деца

од Zano 20 јули, 2021

Дали е можно три вежби за дишење да го подобрат здравјето на вашето дете? Покрај 3 многу лесни вежби за дишење кои значително ќе ја подобрат физичката и менталната состојба на вашето дете, во оваа статија ќе научите зошто е правилното дишењето корисно и како да го направите тоа на најдобар начин. Редовното вежбање на […]

прочитај

Алергии – Видови, Симптоми и Третман

од Zano 15 април, 2020

Што треба да знаете за алергиите? Алергијата е прекумерна реакција на имунолошкиот систем на надворешни супстанции и обично е безопасна за организмот. Кога некое лице е алергично на некоја супстанција, имунолошкиот систем погрешно препознава дека претставува опасност за организмот и го напаѓа. Надворешните супстанции кои можат да предизвикаат алергиски одговор, се нарекуваат алергени. Како алергени […]

прочитај

Аерозолна терапија кај најмалите

од Zano 18 јуни, 2018

Нашето најголемо богатство и благосостојба во животот се децата. Сите родители го даваат најдоброто од себе за грижата на своите најмлади. За секој е познато дека најмалите имаат потреба од посветени поголемо внимание, кога зборуваме за здравје.

прочитај

Загадување на воздухот и проблеми со белите дробови

од Zano 18 јуни, 2018

Современото индустриско општество во голема мера влијае на околината низ целата нејзина акција. Понекогаш невидливо за кратко време, нашите акции врз животната средина може да имаат огромни последици врз нашиот квалитет на живот. Еден од најсериозните проблеми во денешно време лежи во загадувањето на воздухот, што пак има директно влијание врз нашето здравје

прочитај

Код: епидемија на грип

од Zano 18 јуни, 2018

Како и секоја зимска сезона, бевме соочени со ширење на бранови на грип што многумина од нас останаа дома под топло ќебе. Иако во повеќето случаи на грип, не се забележани тешки компликации, тие може да бидат присутни кај луѓе кои се склони кон респираторни заболувања.

прочитај
1 2

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ0800 31 313

Грешка

Грешка

Грешка