Најчесто поставувани прашања

Што е ZANO Inspire?
ZANO е инхалатор за ефикасна аеросол терапија. Прочитајте повеќе на https://zanoinspire.com/mk/
За која возраст се препорачува ZANO инхалаторот, дали можат да го користат и возрасни лица?
Според регулативите на ЕУ, се препорачува за возраст од 2 год и нагоре, освен доколку е препорачано од медицински специјалист. ZANO може да го користат и возрасни. Има две различни маски – една за деца и една за возрасни.
Кои видови на проблеми можат да бидат решени со помош на ZANO?
ZANO е инхалатор за ефикасна аеросол терапија за астма, алергии и други респираторни компликации. Прочитајте повеќе на www.zanoinspire.com
Ние често патуваме и мораме постојано да носиме инхалатор со нас. Дали Zano e тежок и голем?
ZANO тежи помалку од 200 грама и може да го собере во Вашата дланка. За полесно носење, ZANO има торбичка за пренсеување која можете насекаде да ја носите со Вас.
Дали ZANO е бучен? Моето дете се плаши од гласни звуци.
ZANO е еден од најтивките инхалатори. Со ниска бучава од 55dB, ZANO e тивок колку еден вклучен фрижидер, а лепенките кои се дел од секоја кутија ги олеснуваат инхалациите и прават тие поминат за миг.
Дали може да го користиме ZANO доколку немаме респираторни проблеми?
ZANO инхалаторот се користи не само за респираторни проблеми, туку и за течење на нос, обична настинка, бронхит итн. Инхалацијата помага да се олесни отежнатото дишење и кашлањето.
Кои видови на лекови може да се користат со ZANO?
ZANO може да го користите со секаков вид на лекови (препорачани од доктор/специјалист по медицина) и солени раствори.
Дали може да се користат ароматични масла/чаеви/билки со ZANO?
Не. Не се препорачува користење било што, што не е препишано од доктор или не е солен раствор.
Колкави се аеросол честичките што ги создава ZANO?
ZANO инхалаторот генерира во просек 3.8 μm MMAD, кои овозможуваат еднаква диспозиција на аеросол лекот до секој дел од белите дробови за време на целиот процес на инхалација.
Која е стапката на инхалација на ZANO?
Стапката на инхалација е под 0.2 ml во мин.
Како можам да го чистам ZANO?
Препорачани се неколку чекори за чистење на Вашиот ZANO. Се препорачува да ги чистите деловите на ZANO инхалаторот после секоја употреба. Чистењето на главниот уред после секоја употреба го спречува сушењето на остатокот од лекот во шишето, со што резултира во поефикасна инхалација и спречува инфекции. За чистење на главното тело и адаптерот, користете само сува и мека ткаенина. Расклопете ги деловите на уредот. Отстранете ја млазницата од горниот дел на комплетот на инхалаторот. После секое чистење, приклучете ја млазницата на горниот дел од инхалаторот и проверете дали правилно е поставена во жлебовите. Исплакнете ги сите делови со топла вода. Исушете ги рачно или на воздух во чиста средина. Складирајте се во ZANO торбицата за понатамошни користења.                      
Каде може да се купи ZANO?
ZANO може да го купите од било која аптека во Македонија.
Дали имате додатоци за ZANO небулизаторот и каде може да се купат?
Да. ZANO дополнителниот прибор може да го купите од било која аптека во Македонија.

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ0800 31 313

Грешка

Грешка

Грешка