Как да повишите качеството на въздуха в детската стая

Когато у дома вече има дете, нуждата от по-здравословна атмосфера излиза на преден план. Всеки, който е минал по този път е наясно, че има фактори, които ние не забелязваме. Те обаче могат да повлияят на здравословното състояние на малките деца. Един важен момент е поддържането на чист и свеж въздух в детската стая.

Малчуганите, които страдат от астма са още по-застрашени от подобен проблем, тъй като той може да окаже негативен ефект върху справянето с нея. Въздухът в затворени помещения може да бъде в пъти по-опасен от този, който е навън. Всеки родител трябва да има това предвид.

Ето защо е добре да бъдем наясно с различни добри практики. Така ще можем да подсигурим едно от най-важните неща за цялото семейство и най-вече за децата вкъщи – въздухът. Когато става дума за малки бебета, ситуацията е още по-сериозна. Те са много по-уязвими от застоялия въздух в помещенията, тъй като имунната им система все още не е напълно развита. Това ги прави по-податливи на различни здравословни проблеми, свързани с чистотата кислорода, който дишат.

Липсата на свежест у дома и най-вече в детската стая може да причини различни проблеми за тях, като възпаление на очите, носа, гърлото, главоболие и др.

За щастие има начини, чрез които да предпазите малчуганите.

Грижата за въздуха в детската стая

  1. Спалното бельо

На практика, целта на текстила в бебешкото легълце не е важен само за поддържането на нужната температура. Той е предназначен и за предпазването от малките прахови частици например. Това е повлияващ фактор и при избора на бебешкия матрак. Повърхността му не трябва да бъде пореста. В противен случай тя събира прекалено много прахови елементи, както и акари, които са проблем за новородените. Поддръжката трябва да включва пране с гореща вода и мек препарат без наличие на силни химически вещества, както и добавени изкуствени аромати.

  1. Проверката

Не би могло да бъде казано по-ясно. Един от най-добрите начини да поддържате чиста и здравословна атмосфера у дома за цялото семейство е този. Чистият въздух не само освежава, но и се справя с бактериите във въздуха. Той е най-добрият заместител на всички изкуствени освежители и ароматизатори, събрани накуп.

  1. Устройствата

В търговската мрежа съществуват редица пречистващи въздуха устройства, на които можете да се доверите и да използвате винаги, когато това се налага.

  1. Подбирайте боите, с които боядисвате

При ремонт, често се спираме на съответните бои спрямо предпочитанията си. Трябва обаче да се стремим да избираме такива, които не съдържат токсични елементи. В противен случай те могат да се отделят години, след като боята бъде нанесена по повърхностите. Те могат да бъдат вдишани и съответно да навредят на атмосферата вкъщи.

  1. Домашните любимци

Често те отделят миниатюрни частици мъртва кожа във вид, подобен на пърхот. Тази материя е добре да бъде далеч от новороденото и детската стая, тъй като се вдишва достатъчно лесно и неусетно. В случай че вече имате домашен любимец, нека той да не бъде в помещението, в което спи детето или просто се грижите качествено за козината му с редовно миене и ресане.

  1. Влажността

Тя също е крайно важна, тъй като в случай че някой от обитателите на дома има пристъпи на астма, това може да му навреди. Високата влажност прави въздуха по-тежък и създава трудности при дишането. В случай, че разполагате с устройство, което да изчислява този фактор, най-добрият вариант е стойността да бъде около 45 процента.

Във всички случаи детската стая е едно от местата, където хигиената трябва да бъде на ниво. Следвайки тези няколко полезни съвета, вероятността да постигнете желаното ниво на чистота е много по-високо и така ще бъдете далеч по-спокойни за семейството и най-вече децата.

Свързани статии

СЛЕДИ АКТУАЛНИТЕ НИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ И ПРОМОЦИИ! АБОНИРАЙ СЕ ЗА ИЗВЕСТИЯ.

Google reCaptcha: Невалиден ключ на сайта.

Google reCaptcha: Невалиден ключ на сайта.