Artikuj

Si të kujdeseni për inhalatorin tuaj: pastrimi, pjesët zëvendësuse dhe gjithçka që duhet të dini

nga Zano 31 March, 2023

Në stinën e ftohjes dhe gripit, terapia me aerosol ndihmon shumë si për luftimin e viruseve dhe baktereve, ashtu edhe për lehtësimin e simptomave të frymëmarrjes.

lexo më shumë

Metodat e frymëmarrjes për të rrituri

nga Zano 30 July, 2021

  Frymëmarrja është shoqëruesi më i çmuar i jetës. Pa të, pikërishtë nuk ka jetë. Kjo është arsyeja pse ne marrim frymë në mënyrë të pavetëdijshme, vazhdimisht dhe për të qenë terminologjikisht të saktë: midis 12 dhe 18 frymëmarrje në minutë. Frymëmarrja gjithashtu reflekton emocionet tona, mund të jetë më e shpejtë dhe më e […]

lexo më shumë

3 ushtrime të thjeshta të frymëmarrjes për fëmijë

nga Zano 26 June, 2021

A është e mundur që tre praktika të frymëmarrjes të përmirësojnë shëndetin e fëmijës tuaj? Përveç 3 ushtrimeve shumë të lehta të frymëmarrjes që do të përmirësojnë ndjeshëm gjendjen fizike dhe mendore të fëmijës tuaj, në këtë artikull do të mësoni pse frymëmarrja e duhur është e dobishme dhe si ta bëni atë në mënyrën […]

lexo më shumë

Inhalatorët – Dobitë, Llojet dhe Përdorimi

nga Zano 7 July, 2020

Sëmundjet e sistemit të frymëmarrjes shënojnë rritje të ndjeshme në kohën e sotme. Diagnoza si astma, ethet e kashtës, bronkiti akut dhe kronik, pneumonia, etj., vihen re përherë e më shpesh. Shkaku kryesor për këtë rritje është ajri i ndotur. Një rol për zhvillimin e simptomave të këtyre sëmundjeve kanë edhe faktorët genetike, alergjitë. Metoda […]

lexo më shumë

Çfarë duhet të dini për alergjitë?

nga Zano 15 April, 2020

Çfarë janë alergjitë? Alergjia është një reagim i ekzagjeruar i sistemit imun ndaj substancave të huaja zakonisht të padëmshme për trupin. Kur njeriu ka alergji ndaj një substance të caktuar, sistemi imun regjistron gabimisht se kjo substancë përbën rrezik për trupin dhe e sulmon. Këto substanca të huaja që mund të shkaktojnë përgjigje imune, quhen […]

lexo më shumë

Terapia aerosolike per femije

nga Zano 18 June, 2018

Femijet jane thesari dhe lumturia jone. Dhe cdo prind ben me te miren per te mbrojtur femijen e tij. Eshte e ditur se femiet kane nevoje per kujdes e vecante kur vjen puna tek shendeti. E njejta aplikohet ne menyren e trajtimit dhe mbrojtjes se femijeve si edhe ne metodat dhe terapite qe perdorin per te parandaluar dhe trajtuar semundjet.

lexo më shumë
1 2

NA KONTAKTONI069 23 20 283

Грешка

Грешка

Грешка