Zano + Азбучни карти за игра

Zano Inspire е компресорен тип инхалатор, разработен…

Zano + Азбучни карти за игра

99,98 лв.

Виж продукта

Шест предимства на инхалациите 

Хрема, кашлица, сухо гърло и запушен нос – инхалациите в домашни условия са отличен начин да си помогнете при тези често срещани симптоми. А за хора с хронични заболявания като астма инхалациите са неразделна част от лечебния процес. 
 
Всъщност повечето хора свързват домашния инхалатор именно с астма и с овладяване на дихателните пристъпи при това хронично заболяване. 

На практика във всеки дом е полезно да има инхалатор, тъй като той е отличен начин бързо, лесно и без странични ефекти да си помогнем при респираторни заболявания. Инхалаторите успешно помагат при ред състояния, които засягат нашите дихателни пътища. Облекчават при синузит, действат успокояващо при кашлица, помагат да се втечни секрета при запушен нос и да се осигури по-спокойно дишане.  

Дори когато ги използваме без специални медикаменти, само с обикновен физиологичен разтвор, инхалациите действат бързо и овлажняват лигавицата на дихателните пътища. При лек ларингит, както и при дразнене в гърлото, причинено от прахови частици, инхалациите могат да са напълно достатъчно средство веднага да подобрите състоянието си.  

 

При инхалациите нужните лекарства се доставят директно до белите дробове. От една страна това гарантира ефективност. От друга, при използване на по-силни лекарства нежеланите странични ефекти се свеждат до минимум. Причината? Когато тези медикаменти директно се инхалират, не се налага да се пият под формата на сиропи или таблетки. 
 
Това е причина в световен план да се смята, че инхалациите намаляват разходите за лечение. Действието на инхалатора е бързо и точно таргетирано. С него в много случаи имате възможност да овладявате неприятните симптоми у дома, без постоянни посещения в лекарския кабинет и без прием на допълнителни лекарства.  

Използването на домашни инхалатори на практика няма странични ефекти. Това ги прави подходящ метод за третиране на редица респираторни симптоми при деца и възрастни.  
 
Със сигурност ще оцените това, ако сте родители на малки деца. Докато имунната им система укрепне, малчуганите могат да развиват вирусна инфекция около десет пъти всяка година. А децата в детската градина боледуват дори по-често от вируси, които засягат дихателните пътища. Ето защо инхалациите вкъщи помагат изключително много да намалим мъчителната кашлица и хремата и да помогнем на детето да диша спокойно. Важно е и това, че колкото по-бързо вземем мерки, толкова по-леко протича една инфекция на горните дихателни пътища (1). 
 
Проблемът с някои компресорни инхалатори за домашна употреба е шумът, който създава дискомфорт на по-малките деца и те могат категорично да откажат да ползват устройството. Ще решите проблема със Zano Inspire – инхалатор с тих режим на работа, който освен това има компактни размери и дизайн. Може да се използва от цялото семейство (има включени маска за възрастни и маска за деца) и да го взимате с вас по време на пътувания.

Сухият въздух в помещенията (включително когато сме на включен климатик) може да доведе до сухота и дразнене в гърлото. А когато лигавиците на носоглътката и дихателните пътища са сухи, това ги прави по-уязвими към вирусите.  
 
Тук инхалациите отново са много ефикасни, като благодарение на топлата пара действат овлажняващо и успокояващо. За да запазите ефекта максимално, около половин час след процедурата пазете гласа си и избягвайте да говорите.   

Бързото действие на инхалаторите е особено важно за пациентите с астма. При пристъп, чрез инхалациите бързодействащите медикаменти достигат дихателните пътища директно и отпускат стените им, за да улеснят дишането. 
 
Човек може да изпита усещане за задух и при упорита суха кашлица, например ако страда от остър ларингит. Отново домашните инхалации помагат, като овлажняват гърлото и бързо успокояват.

Популярен метод за лечение в домашни условия, инхалациите дават удобство и спокойствие. 
 
Ако вие или някой друг в семейството ви страдате от чести респираторни инфекции или дихателни затруднения, да можете бързо да овладеете симптомите у дома е незаменимо. Купувайки компактен по размери инхалатор пък спокойно можете да го сложите в багажа, когато сте извън града. 

За да използвате инхалациите по най-добрия за вас начин, не забравяйте първо да се информирате от лекаря си за основните неща. Колко често да използвате инхалатора предвид вашите оплаквания? Какви медикаменти да добавяте към течността? Поговорете със специалист и можете да сте сигурни, че в редица моменти домашните инхалации ще ви помагат бързо, лесно и без да напускате дома си да овладявате редица неприятни симптоми.

1 – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK532961/ 

Свързани статии

СЛЕДИ АКТУАЛНИТЕ НИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ И ПРОМОЦИИ! АБОНИРАЙ СЕ ЗА ИЗВЕСТИЯ.

Google reCaptcha: Невалиден ключ на сайта.

Google reCaptcha: Невалиден ключ на сайта.